måndag 28 februari 2011

Salus Per Aqua

Spa är som balsam för själen. Förutsatt att det är ett bra spa. Jag är lite kräsen när det gäller spa (och bruncher! Men mer om det en annan gång) och det är några viktiga kriterier som måste uppfyllas. Och när jag pratar om spa menar jag en hel spa-upplevelse, inte endast en spa-behandling. Till exempel måste det ju vara tillräckligt stort och har tillräckligt med mysiga inslag så att man kan spedera minst tre timmar där, exklusive behandling. Bastu är ett måste och en pool är att föredra. Det är dessutom inte avgörande men väldigt uppskattat om det finns färsk frukt och möjlighet att beställa något att äta och dricka.

När jag fyllde 30 bestämde jag mig för att jag behövde en dag för mig själv. Så jag tog ledigt från jobbet och bokade in mig på spa. Nu tre år senare har jag faktiskt lyckats göra det till en tradition och det är verkligen något alla borde göra, egentligen oftare än en gång per år. En hel dag bara för sig själv i avslappnad miljö och helst en behandling inbokad. Viktigt att det är en vardag för att få den där extra lyxkänslan att världen snurrar på där utanför men här inne på spat finns inga måsten förutom att passa tiden till behandlingen. 

Hittills har jag hunnit testa följande två dags-spa-anläggningar som båda är väl värda ett besök:

RECENSION SPA: Yasuragi Hasseludden, Saltsjö-Boo, Stockholm

Helt underbart! Jag gick omkring hela dagen med utomlandskänsla och det är stort här! Många rum och pooler och bastur att bara gå omkring och mysa i. Japanskt tema givetvis och alla går runt i en kimonoliknande morgonrock som tydligen heter Yukatan. Frukt: check på det också. Känner man för extra lugn finns det ytterligare ett omklädnings- och duschrum att välja på där det är fullständig tystnad som gäller. Och i priset som jag först tyckte var lite väl dyrt ingår yukatan-morgonrocken, tofflor och baddräkt som du får ta hem SAMT lunch eller middag. Plötsligt till och med prisvärt tycker jag.

PRISER: Dagsbesök mellan kl.8-16, mån-tor:  890 kr (lunch ingår)
Eftermiddags-/kvällsbesök kl.14-22, mån-tor: 1090 kr (4-rätters middag ingår)
BETYG: 5 tofflor av 5 möjliga =)
WEB: http://www.yasuragi.se/


RECENSION SPA: Sturebadet, Sturegallerian, Stockholm

Något mindre än det omfattande Hasseludden men inga problem att hänga här i tre timmar. Pool och frukt: check, check. Här ingår dessutom ett litet kit med Kerstin Florian-produkter i  spa-entrén som i sin tur ingår om man bokat behandling. I källaren är det en liten tyst avdelning där aromarummet finns som är som en mildare variant av en bastu kan man sitta/ligga länge i sin stol och bara andas. Dessutom har Sturebadet ett riktigt bra utbud av träningsmöjligheter både i form av gym och gruppass. Ett intressant pass som tränar knopp mer än kropp är Mental träning.

PRISER: Spaentré, mån-tor: 495 kr (då ingår det lilla Kerstin Florian-kitet) Om 2 personer bokar tillsammans kostar det 895 kr för båda.
Billigaste behandligen: 810 kr (och något billigare för naprapat-behandlinge) men då ingår spaentrén
Tips! Om man bokar en behandling före kl. 9.30 så ingår (förutom spaentrén) frukostbuffé i Sturebadets restaurang, Restaurang Curman, som är en mycket trevlig och bra frukost enligt min smak.
BETYG: 4 tofflor av 5 möjliga (de höga priserna drar ner betyget)
WEB: http://www.sturebadet.se/

Se nu till att boka in och njut av en spa-dag, på en vardag!
Jag återkommer när jag har testat flera och tar gärna emot tips vart jag ska relaxa härnäst.
=)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar